Annosta | 4
Pisteitä/annos | 2
Pisteitä/ohje | 8
Valmistusaineet
500 g ahven-, siika- tai kuhafileetä
1 tl suolaa
1/4 tl sitruunapippuria
1/2 sitruunan tai 1 limetin mehu
1 dl hienonnettuja yrttejä (persiljaa, tilliä, ruohosipulia)

Lisäksi:
pieniä porkkanoita
sokeriherneenpalkoja
vettä
suolaa

Ohje
1. Mausta kalafileet suolalla sekä sitruunapippurilla ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle sitruuna- tai limettimehu.

2. Kypsennä kalafileitä 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia. Ripottele kypsien kalafileiden päälle hienonnettuja yrttejä.

3. Pese ja raaputa porkkanat ja huuhdo sokeriherneenpalot. Keitä niitä pari minuuttia miedosti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja tarjoa kalafileiden kanssa.

Vinkki
Voit kypsentää kalafileet myös grillissä. Siinä tapauksessa ne on paras panna halsteriin, jonka avulla fileet on helppo kääntää kypsentämisen puolivälissä. Kypsymisaika grillissä on 4-5 minuuttia.