Annosta |
Pisteitä/annos | (30 g graavia kalaa) 1
Pisteitä/ohje |
Valmistusaineet
1–1,5 kg kirjolohi tai lohta
2–3 rkl merisuolaa
2 tl hienoa sokeria
2 rkl rosépippuria
2 rkl valkopippuria
1 rkl mustapippuria
1 rkl viherpippuria
1 nippu tuoretta tilliä tai 5 rkl kuivattua

Ohje
1. Leikkaa lohi fileiksi. Päästä ja ruodoista voit valmistaa kalalientä käytettäväksi esim. kalakeittoon myöhemmin. Levitä merisuola ja sokeri fileille. Rouhi pippurit morttelissa karkeaksi ja levitä fileille. Laita tillinoksat päällimmäiseksi. Pakkaa fileet tiukasti tuorekelmuun ja laita jääkaappiin painon alle (esim. lautanen) vetäytymään. Käännä kalaa pari kertaa päivässä. Kirjolohi on valmista nautittavaksi jo seuraavana päivänä – parhaimmillaan se on kahden vuorokauden vetäytymisajan jälkeen. Kaavi veitsellä pippuriseos pois. Leikkaa fileistä fileerausveitsellä ohuita viipaleita.